VIJESTI

Povodom međunarodnog “Dana Dunava” 29.06.2006.god. DEF i ICPDR organizovali su međunarodno takmičenje u izradi umjetničkog rada između učenika osnovnih i srednjih škola. Svečano proglašenje pobjednika održalo je se 05.07.2006.god. i tom prilikom dodijeljene su nagrade uz vrijednosti od 1000 KM koje je obezbjedio REC BiH. Više infomacija o ovom takmičenju ovdje...

 

 
Kampanja za smanjenje otpada: "AKO NEĆEŠ TI, TKO ĆE?

Opći cilj projekta je povećanje svijesti o problemu koji nastaje zbog neodgovornog odlaganja otpada u lokalnoj zajednici i potrebi za smanjenje otpada na izvoru, odnosno mjestu nastanka.
Podrška, uspostava i promoviranje partnerstva ključnih zainteresiranih strana u zajednici za rješavanje okolišnih problema zajednice.

 
Obilježavanje Dana planete u Sarajevu

Povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje, U.G. Ekotim organizira aktivnosti na potpisivanju građanske peticije za uklanjanje divljih deponija koje narušavaju estetski izgled grada, ali i ugrožavaju izvorišta pitke vode.

 

 
"Reciklaža otpada - korak u buducnost"

Medijska kampanja u cilju promocije odvojenog sakupljanja otpada u Sarajevu.

Uz podršku REC (Regionalni centar za okoliš), i Vlade Austrije, Ekotim u saradnji sa nadležnim ministarstvom realizira kampanju koja ima za cilj promociju odvojenog sakupljanja otpada na podrucju Sarajeva.

 
Internacionalni Dan bez automobila 2005

Međunarodni "Dan bez automobila" - 22.septembar 2005 obilježen je različitim aktivnostima u Sarajevu. "Pametno putovanje na posao" - ovogodišnja je tema obilježavanja ovog međunarodnog praznika. Kako je to bilo u Sarajevu ove godine pogledajte ovdje...

 

 
Izlet na Boračko jezero

Završna manifestacija projekta takmicenja ucenika osnovnih škola u sakupljanju sekundarnih sirovina.

Od aprila mjeseca do juna trajao je projekat takmicenja ucenika u sakupljanju sekundarnih sirovina. Najbolji predstavnici tri škole osvojili su zajednicki izlet na Boracko jezero. Slike možete pogledati ovdje...

 
Proslava Dana Dunava 2005 i proglašenje pobjednika takmičenja
Danube Art Master za nivo BiH

Kao i prethodne godine, "Ekotim" u saradnji sa "DEF" i "ICPDR" organizira takmičenje u izradi najboljeg učeničkog umjetničkog rada povodom "Dana Dunava".

 

“NO FOSFOS
Pažljivim odabirom deterdženata do čišcih rijeka

Od novembra 2004.g., U.G. «Ekotim» radi na realizaciji projekta «NO FOSFOS». Osnovni cilj ovog projekta je promocija upotrebe deterdženata bez fosfata i promjena svijesti potrošaća.

O "No fosfos" projektu u Danube watch magazinu koji izdaje ICPDR, mozete pročitati ovdje...

 
Šta treba znati o otpadu? - Nije sav otpad smece!

Nova brošura "Ekotim" kreirana u cilju promocije odvojenog sakupljanja otpada na podrucju Sarajeva.

Tokom 2004.god. Ekotim, uz podršku UNDP/UNV, Ministarstva prostornog uredenja i zaštite okoliša kantona Sarajevo, te u saradnji sa KJKP "RAD" kreirao je jednu brošuru u kojoj je detaljno objašnjen pristup i nacini upravjanja otpadom.